A téli levertség után indul a tavaszi fáradtság… amit napközben is megérez az ember, gyakrabban jönnek hullámvölgyek, amik lelassítanak néhány órára, és ez nem tesz jót a feladataink elvégzésének.

Ilyenkor jól jön egy kis energizálás, és nemcsak kávé formájában! Olvasd el tippjeinket és pörgesd fel magad!

  1. Víz

Talán nem is gondolnál rá, de a szervezet nagyon megérzi, ha nem iszol elég folyadékot, és nem kell vészesen dehidratáltnak lenni ahhoz, hogy ez a teljesítményünkön, energiaszintünkön is meglátszódjon. Tehát igyál sokat, főleg vizet, de a tea, gyümölcslé is jöhet, vagy ebédre egy finom leves! A hideg víz egyébként is élénkít, így az S.O.S. megoldásként is működik.

  1. Mozgás

A mozgás is fel tudja dobni az embert, ezért érdemes rendszeresen edzeni is. De persze a délután közepén, az irodában általában nincs erre lehetőség. Helyette mozgasd át a tagjaidat, nyújtózkodj, végezz pár egyszerű tornagyakorlatot, ha megoldható. Vagy ami még jobb, menj el egy rövid sétára, így a mozgás mellett a friss levegő is segít ébren maradni.

  1. Alvás

Amikor napközben azt érzed, hogy alig tudod nyitva tartani a szemed, akkor már késő a megfelelő éjszakai alvás előnyeit ecsetelni (persze a következő napon még segíthet, ha este időben lefekszel!) De ha tudsz, szundíts egy pár percet, már ez is remek hatással lesz a lendületedre, sőt, még jobb is, mint a több órás pihenés, ami napközben csak még fáradtabbá tesz. Erről írtunk is itt korábban: szieszta

  1. Fény

Talán banális megoldásnak tűnik, de ha borús az idő vagy már kezd sötétedni, de még nem kapcsoltál villanyt, könnyen elálmosodhatsz. A legjobb, ha kékes fényű a világítás, ez növeli a legjobban az energiaszintet, ezért ne a hangulatlámpát kapcsold fel, inkább a csillárt, vagy ha irodában vagy, ott általában eleve ilyen tónusúak az égők.

  1. Evés

Nem arra gondolunk, hogy ebédelj egy nagyot, sőt, lehet, hogy amiatt kerültél ebbe az állapotba! De egy kis nassolás segíthet, valamilyen egészséges szénhidrát formájában, ami élénkíti a szervezetet és energiát ad.
Vagy csak kapj be egy rágót, hiszen már maga a rágás is javítja a koncentrációt, segít ébren maradni.

0 Hozzászólások

Hozzászólás

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.