Miért ne? Van néhány hasznos tippünk, melyek segítségével kihozhatod a maximumot a programból, anélkül, hogy lelkiismeret-furdalásod lenne!

Készülj rá!

A legtöbb étteremnek online is elérhető a menüje, így alaposan átböngészheted, milyen egészséges ételeik vannak, sőt, akár utána is nézhetsz az összetevőiknek, ha nem vagy biztos valamiben. Ha előre eldöntöd, mit fogsz enni, nem fogsz elcsábulni a helyszínen.

Ülj nyugodt helyre!

Az étterem középpontjában, az események sűrűjében az emberek többet esznek, mivel nemcsak az ételeikre figyelnek, hanem az őket körülvevő forgatagra is.
Kérj olyan asztalt, ami egy csendes sarokban van, ez segít, hogy ne edd túl magad.

Rendelj elsőként!

Hiába döntöd el már előző nap, mit eszel, ha végighallgatod a többiek rendelését, könnyen kísértésbe eshetsz. Ezt könnyen megelőzheted azzal, ha te adod le először a rendelésedet.

Tartózkodj a nassolástól!

Sok étteremben kis falatkákat hoznak még rendelés előtt, például pékárut fűszeres vajjal vagy sós pálcikákat. Ezek azonban igazi kalóriadús csemegék, és még az étvágyadat is elrontják az egészséges főételed megérkezése előtt.
Ha nehéz ellenállni a kísértésnek, inkább kérd meg a pincért, hogy vigye el, vagy ki se hozza ezeket.

Figyelj a részletekre!

Az, hogy valamiben zöldség van, még nem jelenti, hogy egészséges. Fontos odafigyelni minden összetevőre, hiszen egy saláta is lehet nagy kalóriatartalmú, ha zsíros, cukros, nagy mennyiségű öntettel készül. Ezért érdemes például az önteteket külön tálkában kérni, így magad adagolhatod.

Válassz előételt főétel helyett!

Sok előételként feltüntetett fogás remekül megállja a helyét főételként is. Az adagok így általában kisebbek is, de bőven elegendőek lehetnek, főleg diéta esetén. Persze ezek közül sem mindegy, mit választasz, hiszen az olajban sült, krémes szószokkal vagy túl sok sajttal készült fogások igencsak kalóriadúsak lehetnek, de a legtöbb étlapon bőven vannak egészséges előételek is.

Alkalmazd a „3 falat” szabályt!

Egy kellemes éttermi este nem szólhat kizárólag a lemondásról, de az sem érné meg, ha tönkretenné több heti diétádat. Ezért ha nagyon vágysz valamire, például egy desszertre, alkalmazd a 3 falat szabályt, csak ennyit fogyassz belőle, és utána igyál is egy kis vizet, ezzel mintegy lezárva az adott ételt. Sokszor ennyi éppen elég is ahhoz, hogy a szervezeted édesség iránti vágyát kielégítsd.

0 Hozzászólások

Hozzászólás

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.