Sokan edzenek megszokásból, kötelességtudatból, vagy attól való félelmükben, hogy különben meghíznának. Ezek az érzések azonban nem a mozgás örömét és a pozitív légkört segítik elő, és jutalom helyett a büntetést, bűntudatot helyezik előtérbe.

Aki azonban már megtapasztalta, milyen amikor örömmel és jó kedvvel sportol az ember, tudja, milyen fontos a hozzáállás és mennyit lendít az eredményen is. Fogadd meg tippjeinket és találd meg az örömöt a mozgásban!

1. Olyan sportot válassz, amit szeretsz.

Talán magától értetődő is lehetne, de mégis sokan járnak az egyszerűség kedvéért aerobic órára, vagy a minél gyorsabb eredmény érdekében edzőterembe, személyi edzőhöz. Holott sokkal hatékonyabb lesz az a mozgásforma, melyet örömmel végzel, hiszen nem fogod elbliccelni, mindent bele fogsz adni, és a pozitív hozzáállásod erejét se becsüld le!

2. Ne akarj tökéletes lenni.

Legyél tisztában a lehetőségeiddel, az erőnléteddel és a fizikai állapotoddal. Ne másokhoz mérd magad, vagy olyan célokhoz, melyek nem rád lettek szabva. A saját határaidat keresd meg és magadból próbáld kihozni a legtöbbet.

3. Találd meg a megfelelő edzőt.

Persze nem minden sportág esetében van szükség edzőre, de ha nálad igen, akkor olyat keress, akiben maximálisan meg tudsz bízni. Fontos, hogy ő is figyelembe vegye az előző pontot, ne akarja a sablon edzésterveket végrehajtatni veled, hanem a te egyéni igényeidre szabva vezessen azon az úton, melyet elképzeltél magadnak.

4. Találd meg a megfelelő helyszínt.

Ha edzőterembe vagy fitness klubba, esetleg tánciskolába vagy akár uszodába jársz, a hely légköre is rengeteget számít! Ha úgy tudod elkezdeni az edzést, hogy jó hangulatban, kedves emberek között készülődsz hozzá, jobban is fog menni!

5. Válassz megfelelő sportruházatot.

Nem is elsősorban azért, hogy jobban nézz ki edzés közben, hanem azért, mert a tökéletes öltözékben hatékonyabb az edzés. Ha kényelmes, nem szorít vagy lóg sehol, akkor nem a ruhád igazgatásával leszel elfoglalva végig, emellett a megfelelő izzadtság elvezetés is sokat dob a komfortérzeteden. Ha pedig még előnyös is a fazonja, az a hab a tortán!

0 Hozzászólások

Hozzászólás

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.