Otthon edzeni szuper dolog! Persze mint minden, ez is alkat kérdése, valakinek jobban működnek a csoportos órák vagy a fitneszteremben végzett gyakorlatok, de mindenképpen érdemes kipróbálni az otthoni edzést is, hiszen rengeteg előnye van!

  1. Olcsó

Ennél gazdaságosabb edzésformát nem találsz! Még akkor is megéri anyagilag, ha beruházol azért néhány súlyzóra, jógamatracra vagy más eszközre. A rengeteg ingyenes online edzés mellett fizetős videók is elérhetőek, de még így is jóval olcsóbb, mintha csoportba vagy terembe járnál.

  1. Bármikor végezhető

Bár vannak már non-stop fitnesztermek is, azért tegyük a szívünkre a kezünket: ha este 10-kor akad egy szabad óránk, elindulunk még valahova? Ugye, hogy nem… de egy kis otthoni mozgásra könnyebben rászánhatjuk magunkat!

  1. Változatos

Végezheted önállóan kedvenc gyakorlataidat kedvenc zenéidre, vagy böngészhetsz a nagy videóportálok ingyenes edzései között, esetleg előfizethetsz egy online fitnesz oldal szolgáltatására, és persze ezeket vegyítheted is, így biztosan nem unod meg sem az edzőt, sem a mozgásformát. Egyik nap jóga, másik nap bootcamp, harmadnap zumba… így öröm az edzés!

  1. Intim szféra

Sokaknak szempont lehet, hogy látják-e mások sortolás közben. Ha zavar például a túlsúlyod az edzőterem vékonyabb lányai mellett, vagy ha nem szereted, ha látják, hogy „szenvedsz”… Sokan többet ki tudnak hozni magukból az otthonuk magányában, hiszen a legvégső erőfeszítést is megtehetik anélkül, hogy azon aggódnának, vajon mi látszik közben az arcukon.

  1. Időtakarékos

Nemcsak az edzőterembe történő utazást spórolhatod meg, de az öltözés, zuhanyzás és más tevékenységek is gyorsabban mennek a megszokott környezetben. Így több időd marad a családra, pihenésre, vagy még több edzésre!

  1. Körülmények

A legszuperebb edzőteremben is oda kell figyelni a higiéniára, az eszközökre és sportszerekre. Ki tudja, ki ült előtted a lábgépnél vagy nincs-e épp influenzája annak, aki korábban a súlyzókat használta? És akkor az öltözőről és zuhanyzóról még nem is beszéltünk…

  1. Nincs kifogás

Ha eljárunk valahova sportolni, előfordul, hogy valamilyen külső körülményre fogjuk az edzés elmaradását… ismerősek ezek a helyzetek?
„Szakad az eső és nincs nálam ernyő, jobb, ha inkább egyenesen hazamegyek”
„Ilyen hidegben neki se indulok, úgyse tudnak az izmaim bemelegedni”
„Már késésben vagyok, nem érnék oda időben, hogy kényelmesen átöltözzek óra elejére, inkább ma nem megyek”
„Hétfőnként mindig sokan vannak, lehet, hogy be sem férnék a csoportba vagy nem jutnék hozzá a gépekhez”
Ezek a kifogások mind-mind eltűnnek, ha otthon edzünk! Ha esik, ha fúj, fogsz tudni mozogni!

Ha pedig már megvan a bejáratott edzőtermed, aerobic csoportod vagy futótereped, egy kis otthoni mozgással bármikor kiegészítheted, ha elmarad egy-egy alkalom vagy úgy érzed, azon a héten több is belefér az idődbe, energiádba.

Örömteli sportolást kívánunk mindenkinek!

0 Hozzászólások

Hozzászólás

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.