Hozzávalók (kb. 30 darabhoz):

  • 30 dkg liszt (2 rész teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 1 rész finomliszt),
  • 10 dkg vaj/margarin,
  • 1,5 dl tejföl,
  • 1 db tojás,
  • 2 kávéskanál só,
  • csipet cukor,
  • 2 kávéskanál Spárga-ízesítésű levespor,
  • 0,5 dl tej,
  • ½ cs élesztő,
  • 10 dkg spárga (konzerv vagy fagyasztott, előfőzött és aprított),
  • 1 csokor friss bazsalikom (szárított is lehet)

Elkészítés:

pogi21. Langyos tejben, pici cukorral, futtassuk fel az élesztőt.
2. Egy tálban keverjük össze a liszteket a sóval, majd morzsoljuk bele a vajat/margarint, adjuk hozzá a tojássárgáját, a tejfölt, legvégül a felfuttatott élesztőt, és jó alaposan gyúrjuk át. Egy órát pihentessük.
3. A spárgát daraboljuk fel, keverjük a tésztába, adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomot, majd gyúrjuk át alaposan, és még 10 percig kelesszük.
4. Nyújtsuk ki a tésztát ujjnyi vastagságúra, majd pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Kenjük meg a tetejét tojásfehérjével.

Előmelegített sütőben süssük arany barnára a pogácsákat.

Fogyasszátok egészséggel! Ha kipróbáltátok, várjuk a véleményeket!

0 Hozzászólások

Hozzászólás

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.