A Svéd antioxidáns étrend-kiegészítő kapszulában található astaxanthin a svéd szigetcsoportból származó algából, és a svéd erdőkben található feketeáfonyából származik.

Astaxanthin
svedA tudósoknak van egy elméletük az öregedés rejtélyes folyamatával kapcsolatban, az ún. szabadgyökteória. Ez az elmélet egyszerűen arról szól, hogy miközben belélegezzük az életünkhöz szükséges oxigént, az károsítja a sejtjeinket, és ezzel fokozatosan öregít is bennünket. A testünknek vannak olyan működési mechanizmusai, amelyeknek az a feladatuk, hogy ellenőrzésük alatt tartsák az oxidáció okozta károsodásokat, és a védekezést nagy részben az étkezéshez kapcsolódó tényezők segítik. Az astaxanthin egy egyedülálló antioxidáns, amely teljes mértékben feloldódik, és a test valamennyi szövetéhez eljut. Véd az oxidáció okozta károsodásokkal szemben, ráadásul igazolt gyulladásgátló hatása is van.

Az astaxanthin szedése csökkenti a testünkben naponta fellépő oxidáció okozta károsodásokat.

Hogyan készül?

  • A tudósok azonosították azt az algafajtát, amelyik a legmagasabb koncentrációban tartalmazza az astaxanthint, és amelyik képes megélni laboratóriumi körülmények között is.
  • A Svéd antioxidáns étrend-kiegészítő kapszulában található astaxanthint az egyedülálló, ellenőrzött laboratóriumi körülmények között termesztett algából vonják ki. Az alga kifejlődési ideje a növekedési fázis kezdetétől számított 10 nap.
  • A kifejlett zöld algát a növekedési szakasz végén erős fénnyel világítják meg, így stimulálják az astaxanthin felhalmozódását.
  • Az astaxanthinban gazdag, piros alga készen áll a felhasználásra. A leszedés után megszárítják, porrá zúzzák és a Svéd antioxidáns étrend-kiegészítő kapszulájába zárják.
  • Az ellenőrzött folyamat a stockholmi szigetvilágban található laboratóriumban zajlik. Korábban ebben a laboratóriumban különítették el és tisztították meg az eredeti algát.

Feketeáfonya
fekete-afonya-01A fekete áfonya Svédország valamennyi erdejében vadon nő, fontos C-vitamin-forrás, gazdag rostokban és antioxidánsokban. A flavonoidok családjába tartozó, erős antioxidánst tartalmaz, amelyet antocianidinnek hívnak. Ez az a pigment, amely a fekete áfonya sötétlila színét adja. A fekete áfonyából származó antocianidint régóta használják a látásélesség javítására. Az antocianidin megtalálható a vörösborban is, és támogatja a szív- és érrendszer egészségét.

0 Hozzászólások

Hozzászólás

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.